Cookie Policy for Segway Europe BV

Што се колачиња

Како што е вообичаена практика со речиси сите професионални веб-страници и оваа страница користи колачиња, кои се мали датотеки што се преземаат на вашиот компјутер, со цел да го подобри вашето искуство. Оваа страница опишува какви информации се собираат, како ги користиме и зошто понекогаш треба да ги складираме овие колачиња. Ние, исто така, ќе споделиме како можете да спречите складирање на овие колачиња, но тоа може да ги намали или „скрши“ одредени елементи од функционалноста на сајтовите.

За повеќе општи информации за колачињата, видете ја статијата на Википедија за HTTP колачиња...

Како користиме колачиња


Ние користиме колачиња од различни причини опишани подолу. За жал, во повеќето случаи не постојат индустриски стандардни опции за оневозможување на колачиња без целосно оневозможување на функционалноста и функциите што ги додаваат на оваа страница. Се препорачува да ги оставите сите колачиња доколку не сте сигурни дали ви се потребни или не во случај да се користат за давање услуга што ја користите.

Оневозможување колачиња


Можете да го спречите поставувањето на колачиња со прилагодување на поставките на вашиот пребарувач (погледнете во „Помош на вашиот пребарувач“ за тоа како да го направите ова). Имајте предвид дека оневозможувањето на колачињата ќе влијае на функционалноста на оваа и на многу други веб-страници што ги посетувате. Оневозможувањето колачиња обично резултира со оневозможување на одредени функционалности и карактеристики на оваа страница. Затоа се препорачува да не ги оневозможите колачињата.

Колачиња од трета страна


Во некои посебни случаи користиме и колачиња обезбедени од доверливи трети страни. Делот што следува објаснува во детали на кои колачиња од трета страна може да наидете на оваа страница.

Оваа страница користи Google Analytics, кое е едно од најраспространетите и најдоверливите аналитички решенија на интернет за да ни помогне да разбереме како ја користите страницата и начините на кои можеме да го подобриме вашето искуство. Овие колачиња може да следат информации како, на пример, колку време поминувате на страницата и страниците што ги посетувате за да можеме да продолжиме да произведуваме привлечна содржина.

За повеќе информации за колачињата на Google Analytics, видете ја официјалната страница на Google Analytics.


Повеќе информации


Се надеваме дека тоа ви ги разјасни работите и како што беше претходно споменато, ако има нешто за што не сте сигурни дали ви треба или не, обично е побезбедно да ги оставите колачињата вклучени во случај да има интеракција со една од функциите што ги користите на нашата страница. Меѓутоа, ако сè уште барате повеќе информации, тогаш можете да нè контактирате преку еден од нашите претпочитани методи за контакт.

Е-пошта: info@segway.eu.com